Финансова подкрепа получават болници от цялата страна

Вълната от дарители в кризата става все по-голяма. NOVA продължава кампанията си да обявява имената на благодетелите всеки ден. По сметката на здравното министерство Уникредит Булбанк дарява 100 000 лв. „Шел България“ дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Спешна помощ в цялата страна. А „Лукойл България“ помага с 20 000 литра гориво.

Финансова подкрепа има не само за централните столични болници, но и за тези в цялата страна. Над 300 000 лв. е дарил и депутатът Делян Пеевски - 54 000 лв. за болницата в Стара Загора, близо 50 000 лв. - за тази в Пазарджик и 46 000 лв.  - за Благоевград. С парите ще бъдат закупени респиратори, консумативи и защитни облекла за 15  болници в цялата страна.

БОРБАТА С COVID-19: Все повече са даренията за болници извън София

50 000 лв. дарява „Престиж” на болницата във Велико Търново – за апаратура, лекарства и предпазни средства. Фирма „Сиентиа”- 17 000 лв. за многопрофилната болница в Габрово. Българската федерация по джудо дарява 10 000 евро на Националния оперативен щаб. Депутатите от ВМРО даряват 20 000 лв. за възрастните хора в Банско, както и на тези, останали без работа. А на „Пирогов” лично дарение от 10 000 лв. направи главният прокурор Иван Гешев.

Близо 160 000 лв. са събрани от 17 март досега по дарителската сметка на Българския червен кръст. А днес седем китайски студенти осигуриха безвъзмездно 5000 ръкавици.

„Страните са приятели от дълго време и затова искам да продължим тези взаимоотношения. Всичко ще мине и ние ще направим, каквото можем“, каза дарителят Ян Юн.

Вирусът стигна нови две области, общият брой на заразените у нас е 264

„Всичко ще бъде използвано за нашите доброволци. Те са на границата, за да помагат на шофьорите, на улицата, за да помагат на възрастните“, заяви Красимир Гигов, ген. директор на БЧК.

В коя болница и за какво ще бъдат използвани парите определя Министерството на здравеопазването. А от Националния оперативен щаб отчитат, че в част от случаите средствата се превеждат директно на лечебното заведение. 

Само за ден по сметка на Община Асеновград са събрани 210 000 лв. Кметът Христо Грудев е дарил заплатата си.

„Най-големият дарител засега е ливански гражданин, който от много години живее и работи в Асеновград. Той е един от първите, който откликна и помогна със 100 000 лв.“, каза Грудев.

„В отделението са предвидени 3 легла за интензивно лечение. Те са многофункционални, реанимационни. Предвидени са пари за 3 респиратора“, обясни д-р Иван Червенков, директор на МБАЛ – Асеновград.

От посолството на Съединените щати в София съвместно с Фондация "Америка за България" обявиха, че ще подпомогнат финансово български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, предлагащи услуги в подкрепа на своята общност. Номинации ще се приемат до края на този месец.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП