Той беше включен в общоевропейската система за евакуация

39 българи се завърнаха тази вечер на летище София от Делхи. България организира полет за извозване на европейски граждани от Индия, който беше включен и в общоевропейската система за евакуация.

Самолет с 39 българи на борда излетя от Делхи

Индийският премиер Нарендра Моди въведе национална карантина преди 3 дни. Там е въведена и пълна забрана за излизане от домовете. До края на март има и забрана за движение на всички вътрешни превози за хора. Транспортират се само товари. 

Прибирането на сънародниците ни стана със съдействието на индийските власти. Иска се разрешение за още един полет на български самолет, с който да се приберат още наши съграждани и граждани на европейски държави. Всички пристигащи на летище София трябва да останат под 14-дневна карантина.

ТОТАЛНА БЛОКАДА В ИНДИЯ: Как властите следят за изпълнението на мерките?

"Няма полети, няма никакъв транспорт, трябваше да се прибидвижа от Тагра до Делхи. За да пуснат разрешение за това цялото нещо, отне няколко часа", разказа Алекси Неделчев

"Задължително ще бъдем под карантина, защото имаме върастни родители, имаме и деца. Предоставили са ни отделно жилище, в което да бъдем. На летищетото на Лутан няма паника, няма и проверки, тук на българското е под всякаква критика", сподели Ивелина.