Мярката е взета след решение на местния щаб

Общината в Бургас прибягна до нестандартни мерки, опитвайки се да осуети събирането на много хора на едно място. От събота в морския град започна премахването на пейките на обществени места. Първо в парковете в комплексите, а днес и в Морската градина. Акцията ще продължи до края на другата седмица. 

От събота започна премахването на пейките от всички паркове в Бургас. Идеята на кмета ,за да се избегне разпространението но коронавируса дошла, след като лично обиколил парковете в града. 

Проф. Кантарджиев: Пикът на коронавируса ще е по Великден

„Вежливо молим, умоляваме, приканваме да не се събирах хора, особено на пейките. По двама, по трима, по четирима са. Когато на няколко пъти казах, че има голям риск да се заразите, да не говорим, че и по смисъла на новия закон може да бъде наложена сериозна санкция, ми се отговаряше, разбира се със смях, понякога и с нецензурни думи”, обясни кметът Димитър Николов.

След като не станало с добро, общинският кризисен щаб взел решение всички пейки да бъдат демонтирани незабавно.

Арестуваха нарушител на задължителната карантина в София

„Започнахме да прибираме пейките, защото при нашите обходи и тези на МВР, че е трудно да спреш хората да се разхождат. Има доста места, където може да се случи това. От вчера се направи мобилизация и започнахме с прибирането на пейките – първо в най-посещаваните места“, обясни пред NOVA Чанка Коралска, заместник-кмет на Бургас.

Само в събота и неделя са прибрани близо 500 пейки. А в морската градина въпреки ограниченията и днес можеха да се видят нарушители на забраната, които се изненадваха от премахването на пейките.

Акцията ще продължи до края на следващата седмица. 

Репортер: Цеца Алексова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП