Полицаите са установили, че той се е прибрал от Швеция с полет през Франкфурт

Софийската районна прокуратура /СРП/ е задържала за 72 часа мъж, завърнал се от чужбина, който не е спазил задължителната 14-дневна карантина в условията на обявеното извънредно положение заради новия коронавирус.

При извършване на проверките, полицията е установила, че Г.Н.Б., прибрал се от Швеция с полет през Франкфурт, не се намира на постоянния си адрес, съобщават от държавното обвинение.

Почина още една жена с коронавирус у нас

"Установено е, че след пристигането си на летище София, Г.Н.Б. е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, като незабавно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен разговор, в който е изразил задоволство от поведението си, отнасяйки се подигравателно с опитите на служителите на летището да изпълнят служебните си задължения", се посочва в съобщението.

След като е установено, че пробата му за COVID-19 е отрицателна, той е задържан с прокурорско постановление.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си