Готов съм и за тогава, ще отида и ще го победя, заяви боксьорът

Мачът с Антъни Джошуа ще се състои, но най-вероятно няма да е през юни. Това заяви Кубрат Пулев пред Мариян Станков – Мон Дьо.

Претендентът за световната титла се надява мачът да е до края на годината.

„Аз съм готов и за 20 юни, ще съм готов, дотогава ще бъда ракета, ще отида и ще го победя”, каза боксьорът. Той изтъкна, че мачът е подписан и са договорени всички клаузи.

СЛЕД СРЕЩА С ПРИНЦ ЧАРЛЗ: Антъни Джошуа се самоизолира

„Има и клауза реванш да му дам, след като го победя”, каза Пулев.

Заради случващото се в световен мащаб около коронавируса, Пулев смята, че спорт ще има най-рано след 2 години.

Самият той не си е правил изследване за COVID-19.

„Не знам какво е хапче. В нашето семейство хапче не се е взимало, когато те боли глава, влизаш в банята измиваш се, отиваш на разходка”, разказа боксьорът.

Той направи коментар и на мерките, които се взимат в страната, както и на затварянето на спортните зали. Според Пулев мерките трябваше да са още по-строги. Той отправи критики към политическата класа.

Кубрат Пулев пред NOVA: Спорт ще има най-рано след 2 години

„Хора, ако продължавате по този начин, народът е обречен”, каза Пулев. „Да се плюят премиер и президент, да обличаме костюми в парламента, да правим циркове ли?”

„Ние не оценявахме нищо, ако този вирус унищожи всичко, една седмица след като се разкара, пак няма да го оценяваме.  Надявам се всичко това да приключи добре и бързо, но моите инстинкти показват друго. Световната икономика е в тежък нокдаун, връщане назад няма. Не действаме ли заедно, не можем да оцелеем”, каза Пулев.

Попитан дали ще дари средства за борбата със заразата, боксьорът каза: „Винаги съм давал, това е най-малкото, което мога да направя”.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП