Редовната употреба на бобови култури намалява риска от развитие на сърдечни заболявания

Бобовите култури могат да станат полезна алтернатива на месото, посочват диетолози от Университета „Пенсилвания“, цитирани от „Медикъл Експрес“.

С какво да се храним, за да повишим имунитета си?

Експертите отбелязват, че бобът, лещата, нахутът и грахът съдържат белтъчини, които не отстъпват на тези в месото, предава БНР. Освен това, редовната употреба на бобови култури намалява риска от развитие на сърдечни заболявания и стабилизира нивото на холестерол в кръвта.

„Добавете малко нахут в салатата. Използвайте бобови растения за гарнитура, вместо картофи и ориз. Използвайте ги и като основно ястие, вместо месо“, съветва проф. Пени Крис-Етъртън, съавтор на изследването.

Сън и чай - ключовете към добрия имунитет по време на карантина

„За тези, които не искат да ядат месо, бих препоръчала бобови култури, които се готвят по здравословен начин вместо заместители на месото на растителна основа“, подчертава тя.