Животът там буквално умира

От епицентъра на втората най-засегната от COVID-19, европейска страна – Испания – разказът на български един кайтсърфист, завърнал се от там преди броени дни.

Най-големите събития, които бяха отменени или отложени през 2020 г.

COVID-19 ще остави трайни следи в живота на целия свят. Докато възрастните хора са най-уязвимата група за вируса, младите са онези, които най-трудно преживяват живота под карантина с всичките ограничения. Особено хората, отдадени на спорта, свикнали постоянно да предизвикват адреналина. Примерът е български кайтсърфист, когото пандемията хваща в Испания, а по-късно карантината у нас го затваря за 2 седмици в изолация.

За него границата между въздуха и водата е предизвикателство. Когато опасният вирус поразява Испания той е отново е там - на ръба на океанските вълни.

„До последния момент всичко изглеждаше добре. Бях в близко градче до Кадиз, където карах сърф. Прибрах се и на следващия ден започна страшното, затвориха всичко. В самото начало испанците не приемаха този вирус за нещо сериозно, изведнъж обаче им се наложи“, разказва Никола.

ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Мерките срещу COVID-19 в Китай

Животът в Испания буквално умира. В условията на световна пандемия над 100 хиляди души в страната са носители на заразата. Стотици умират всеки ден. Мрачната картина в другия край на Европа кара Никола да потърси спасение в родината. У нас младият авантюрист попада под задължителната карантина за всеки, завърнал се от чужбина.

„Определено периодът в който трябва да съм затворен не ми допада. Не знам много за този вирус, но смятам, че трябва да има по-малко паника и да подходим по различен начин. Радвам се, че се върнах при семейството си, защото в противен случай трябваше да съм в Испания“, добавя Никола.

В края на карантината, но все още на фона на органиченията в страната Никола отново гледа на света с усмивка и надежда. Вярва, че животът скоро ще се върне в своя нормален ритъм.

Душата на Никола копнее за свобода. Той няма търпение отново да предизвика огромните вълни на Атлантика.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП