В инициативата са включени повече от 30 треньори и атлети от различни спортни зали

Спортисти се обединяват срещу коронавируса и създават онлайн олимпиада от вкъщи. Идеята е повече от 30 треньори и атлети от различни спортни зали. Те заедно се впускат в предизвикателството Home Sport together. Как да спортуваме у дома заедно с шампионите и да се състезаваме с тях разказва Христиания Червенкова.

„Зад Home Sport together се крие група от около 30 треньори и доказани шампиони по различни видове спортове с титли от България и чужбина. Един екип, който ще организира една онлайн домашна надпревара“, каза един от участнците в инициативата.

ЖИВОТ НА ДВЕ СКОРОСТИ: Най-добрият български мотоциклетист в очакване на световния рестарт

„Идеята беше да обединим всички наши познати треньори в цяла България, не само в София, и да ги накараме да призоват своите хора да тренират вкъщи, а не да се отдават на депресията и стреса, който им се е образувал от постоянното стоене вкъщи. Искаме да покажем на хората, че дори и в домашни условия могат да тренират“, обясни Румен Мирчев, фитнес инструктор и треньор.

„Ако човек реши може да си направи в домашни условия чудесна тренировка и изобщо по никакъв начин да не съжали, че не е стигнал до залата“, каза Ива Арапкюлева, управител на спортен център.

Отмениха и Уимбълдън (СНИМКИ)

Ангел Караиванов пък обясни, че колкото повече хората стоят вкъщи, толкова повече мускулите им атрофират. „По този начин губим тонус, депресираме се и изпадаме в една дупка. А начинът да излезем от нея е именно спортът“, допълни той.

По думите му хората трябва бъдат стимулирани да спортуват, а държавата да обърне внимание на треньорите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП