Храмовете няма да затварят врати за Цветница и Великден

Да се чете всекидневна молитва за изцеление от коронавирус. Тази кампания подема Българската православна църква, след като вчера стана ясно, че храмовете няма да затварят за Цветница и Великден.

Ловчанският митрополит: Не може вярващ да настоява за затваряне на църквите

В ловешките църкви вече са пуснати листовки с молитвените текстове. От митрополията обаче отчитат, че все по-малко хора идват на литургиите, защото се страхуват.

Дядо Гавраил е човекът, който най-много пъти е носил Благодатния огън от Йерусалим. Но тази година Синодът се отказа от пътуването и ще дари парите за лечение на болните от COVID-19.

Въпреки,че светът е в пандемия, православните са убедени, че и тази година чудото на Благодатния огън ще се случи.

Няма да се ходи за Благодатния огън в Йерусалим, няма да се раздават върби за Цветница (ВИДЕО)

„Огънят ще слезе със сигурност. Има пророчество, че когато дойде краят на света, няма да слезе огънят, но аз мисля, че ние не сме стигнали до там. Далече е краят на света, въпреки че никой не знае годината. Има много неща, които подсказват за това нещо. Но тази пандемия не е това. Ще има други препятствия”, каза ловчанският митрополит Гавриил.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП