Депутатът от БСП коментира разделението в столетницата и отношенията му с Корнелия Нинова

Депутатът от БСП Кирил Добрев коментира разделението в столетницата и отношенията му с Корнелия Нинова в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините". „Не съм останал с впечатление, че сме се разделили. Ние с нея никога не сме били семейни приятели. С Корнелия Нинова ни събра животът преди шест години, когато търсихме промяна в партията. Битката за председател не ни е разделила, дотогава има още време. Аз до този момент не знам дали тя ще се явява за такъв”,

Кирил Добрев отговори и дали ще се кандидатира за лидер на БСП. Той посочи, че има достатъчно номинации. Очаква обаче да минат всички конференции в партията, за да вземе своето решение. „Аз съм в БСП от 20 години и структурите ме познават много добре. Не е изненада, че имам такива номинации. Дали ще взема това решение, зависи от ситуацията”, добави той.

"КАРАЙ НАПРАВО": Депутатът от БСП Румен Гечев за кризата и бюджета

Добрев обясни, че левицата се нуждае от нов подход и че в новото време има нужда от нови лидери, които да събират, а не да сеят раздяла. „Когато искаш да управляваш тази страна, но разделяш в собствената си партия, ти няма как да обединиш около себе си, дори и тези, които не харесват БСП в името на това в страната да има промяна”.

Депутатът на столетницата, посочи, че е силно респектиран от президента Радев и допълни, че държавният глава има право да говори и да критикува. Смятал обаче, че сега е време за диалог. Според него всички институционални предложения трябва да бъдат приложени по начин, по който да не страда българският народ.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.