Социалният министър обясни, че се прави всичко възможно хората, които имат нужда от помощ, да я получат

„Правителството не е забравило нито един нуждаещ се. Обществото очаква всичко да се случи веднага. Мерките трябва да бъдат добре обмислени преди да бъдат приложени. Нужно е повече време". Това обясни в ефира на „Неделята на NOVA" социалният министър Деница Сачева. 

Отпускат еднократна помощ на родителите в принудителен неплатен отпуск

„Разбира се, хората може да не са доволни от размера на помощите, от времето, в което ги получават, но правим всичко възможно", категорична е Сачева. 

„Почти 60 милиона лева бяха дадени, за да се подсигурят всички, които работят на първа линия. Над 40 милиона се отделиха за самотноживеещи", каза още министърът на труда и социалната политика. 

72 000 са останали без работа заради ситуацията около COVID-19

На въпроса имат ли право на еднократна помощ семейства, при които единият родител е в неплатен отпуск, а другият е безработен, тя увери, че със сигурност могат да кандидастват за получаване на пари. По думите й стана ясно и, че безлихвените кредите ще бъдат достъпни до няколко седмици.  

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП