Хиляди магазини в Австрия ще отворят отново

Австрия започва частично облекчаване на въведените заради коронавируса ограничителни мерки. Хиляди магазини в страната ще бъдат отворени отново. Въпреки това строгите правила за социално дистанциране остават в сила.

Броят на заразените с COVID-19 в Турция надхвърли 61 000

Властите призовават хората да останат у дома, колкото е възможно повече. Австрия е поредната европейска страна, която предприема облекчаване на мерките. Испания разреши от понеделник представителите на няколко сектора да се върнат на работа. Дания възобновява училището за по-малките деца. Италия, която е най-засегнатата в Европа страна, също ще позволи на ограничен кръг бизнеси от днес да възобновят дейността си.

Как се промени животът ни през изминалите 30 дни?

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!