Колко голяма е сумата в плика, от полицията не казват

А сега, една история, която развълнува стотици! Полицията издирва собственика на плик с пари. Освен че има значителна сума вътре, върху самия плик е изписано трогателно послание. 

"Мило Ати, пази се много! Има предложение за въвеждане на извънредно положение в страната. Обичам те, тати!"

В пликът със загриженото родитество послание е намерен на 10 април. Кой го изгубил, засега не е ясно. Парите са намерени на стълбището на метростанция "Бизнес парк" от една от касиерките на столичното метро. Без миг колебание, тя веднага ги е предала на служителите по сигурността.

Полицията издирва собственика на трогателно писмо и на голяма сума пари

Съвестната касиерка е Ралица Андреева и работи в системата на "Метрополитен" почти от неговото създаване.

“Видях, че вътре има пари. Реших, че това не са моите пари. В тази ситуация,в която се намираме и хората са без работа, аз имам работа и заплата. Реших, че трябва да ги предам. Друга мисъл не ми е минавала през главата”, разказва Ралица.

По текста на посланието предполагаме, че парите са на загрижен татко, който вероятно е искал да осигури пари на детето си, непосредствено преди въвеждането на извънредните мерки у нас. Оттук нататък хипотезите стават много. Кое е детето, къде живее, и дете ли е всъщност или вече пораснал човек. При всички случаи собственикът на парите все още не ги е потърсил.

„В рамките на месец тези пари, ако не бъдат потърсени се изпращат към Столична община. До сега не сме имали случай, в който граждани да са идвали и да са искали нещо, което не е тяхно“, обясни Момчил Будинов, СДВР.

Колко голяма е сумата в плика, от полицията не казват. Ако вие сте главния герой в тази история и можете да го докажете, органите на реда ще ви изслушат на телефон (02) 982 04 19.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.