Преди две седмици на същия участък се сблъскаха 22 ТИР-а

Седем ранени при две тежки верижни катастрофи на магистрала “Марица“ край Харманли.

Инцидентът е станал на същото място, където преди две седмици 22 камиона се удариха във верижна катастрофа заради мъгла. Такава е имало и при днешния инцидент.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Рано сутринта на метри от отбивката за Харманли мъглата е непрогледна. Тир удря отзад лека кола. Малко по-късно, когато на мястото вече има полиция следва втора катастрофа. Този път участващите автомобили вече са 9.

Пострадали са общо 7 души. Част от тях са с леки травми и са освободени за домашно лечение.

“Единият пациент е пожарникар, той е с фрактура на ключицата, има и травма на главата. А другият пострадал е албански гражданин, който е с тежка фрактура на бедрото”, обясни д-р Георги Гелов - директор на МБАЛ – Хасково.

Прокуратурата разследва инцидента.

Възстановиха движението по „Марица” след верижната катастрофа

“Видимостта е била 3 метра. Следва да се направят автотехнически експертизи за установяване на причините - дали са вследствие на атмосферни условия или виновно поведение на водачите”, обясни Маргарит Стоилов - районен прокурор на Харманли.

Днешните катастрофи са на същото място, където преди две седмици при тежка верижна катастрофа се сблъскаха 22 тира от полицейски кордон. Тогава двама души загинаха, а шестима бяха ранени.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.