Медиците от първата линия в Александровска болница свалиха маските, за да покажат раните си под тях

На Разпети петък, лекарите от първата линия в Александровска болница свалиха маските, за да покажат раните си под тях.

МЕДИЦИ ОТ ВМА С АПЕЛ: Посрещнете Възкресение у дома, ние ще се помолим от болницата (ВИДЕО)

Кадрите бяха качени в профила на директора на болницата във Facebook.  На тях се виждат дълбоките и болезнени следи, които остават след тежките дежурства в защитните костюми. Призивът е за повече отговорност по време на кризата и за спазване на извънредните мерки.

ПРЕДИ ВЕЛИКДЕН: Медици от ВМА с трогателно послание (СНИМКИ)

""Ако темпото на заболяването, което върви в момента, ние ще оказваме помощта - качествена и навременна. Но ако то започне рязко да се увеличва, тогава ние ще сме притиснати от много пациенти, много хора, няма да стигат легла. Няма да можем да помогнем ефективно на всички. Затова беше нашия призив - хората да продължат да спазват тази социална дистанция", заяви  директор на УМБАЛ „Александровска” Костадин Ангелов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!