Църковният служител благодари на всички, които спазиха мерките за сигурност

„Бог ни изпраща изпитания, за да утвърди и изпита вярата ни, да ни накара да се замислим за това дали не сме се отдалечили от християнските ценности. Вече един месец хората са в социална изолация и могат да споделят това време със своите близки. Вярващият човек приема всяко едно изпитание с търпение и смирение". Така Западно-и средноевропейският митрополит Антоний коментира епидемията, засегнала както нас, така и целия свят.

България посрещна Възкресението при строги мерки за сигурност (ВИДЕО)

Той поздрави всички вярващи, които чуха призива на църквата и на Щаба и останаха по домовете си. „Тяхната молитва пред Бога ще бъде чута", категоричен бе митрополитът.

Църковният служител обясни как благодатният огън се съхранява в храмовете. „В църквите има кандило, което през цялата година пази огъня. Това е истинско чудо", смята той. 

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

„Молим се Бог да даде здраве и сила на тези, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Нека бъдем отговорни", заключи той. 

Патриархът отслужи празнично Пасхално богослужение в храм "Св. Ал. Невски" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.