Ще се работи при спазване на стриктни правила

Пазарите и цветните борси отново отвориха, но при строги условия за сигурност. Магазините на открито бяха затворени на Велики Четвъртък, за да не се струпват много хора по време на почивните дни.

НА СВЕТЛИ ПОНЕДЕЛНИК: Очакват се големи задръствания на входовете на София

На пазарите в Пловдив от сутринта беше създадена организация. Влизаше се само от eдин вход и се излизаше от един изход. Всички странични входове бяха затворени, а посетителите бяха задължени да се движат в една посока. Извършва се и редовна дезинфекция, а влизането става само с маска.

Затворените пазари на Цветница и три дни около Великден, накара много търговци да се откажат да работят в понеделник.

"В момента няма хора. По-нататък не знам как ще е. Хората не знаят дали ще работят или не. Масово производителите си хвърлиха стоката - зелена стока, която не търпеше и просто сме в загуби, големи загуби!", коментират търговците. Те се оплакват от ниско потребление и големи загуби. Надеждите са за повече купувачи покрай Гергьовден.

"По-голямата част от сергиите не работят. Не се дава много да се пипа по сергиите. Ако нямаш ръкавици, продавачът ти помага", казват пазаруващите.

„Няма начин хората да не излязат, защото пресните български плодове ги няма по магазините. Излиза много родно производство от оранжериите, което е ненадминато. Турското и гръцкото не става”, казва Петко Арнаудов.

От Националния оперативен щаб съобщиха, че ще се следи дали както търговците, така и клиентите спазват мерките за безопасност. При констатиране на нарушения, ще издадат заповед за затваряне на конкретния пазар.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!