Температурите в следобедните часове ще са между 8 и 17 градуса

Времето на Балканите в следващите 2 дни ще се определя от мощна система с ниско атмосферно налягане, която се движи в Средиземноморието. Вторник ще е облачен и ветровит, а в югозападната половина на страната – дъждовен. В планините на Югозападна България дъждът ще преминава в сняг и по високото временно снеговалежите ще са обилни.

В късните часове на деня валежите постепенно ще намаляват и ще спират. Температурите в ранния следобед – между 8 и 17 градуса, най-топло ще е в Североизточна България, където валежи не се очакват.

В сряда облачността от североизток на югозапад ще се разкъсва. Облачно ще остане само в крайните югозападни райони, а вятърът около и след обяд ще е по-силен в областите на Югоизточна България. Четвъртък, петък и събота валежи не се очакват. Поривите на вятъра в обедните часове с всеки ден ще са по-слаби, а дневните температурите ще се повишават. В края на седмицата в следобедните часове термометрите отново ще показват стойности около 20 градуса, а по поречието на Дунав – дори и над 20 градуса.

Превалявания, тук-там с гръмотевици - в неделя и в първите дни на другата седмица, когато над страната от север на юг ще премине слабо изразен студен фронт.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.