Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова

БСП са внесли второ искане за свикване на извънредно заседание на парламента. Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Днес парламентарната група на ГЕРБ реши да не участва в извънредното заседание на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов. Заради липсата на кворум заседанието нямаше как да се състои.

Извънредното заседание на НС се провали, ГЕРБ не се регистрираха

„Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги”, заяви Нинова.


Тя обвини правителството, че създава хаос с честа смяна на позицията. Даде пример с мерките за носенето на маските, както и със затварянето и отварянето на пазарите. Нинова обвини още управляващите, че всяват страх с изказванията си по темата коронавирус.

„Управляващите призоваха за съгласие между партиите в този тежък момент, но не приеха нито едно наше предложение”, каза още лидерът на БСП.   

„Днес внесохме отново, веднага и за втори път искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание. Извън икономическите, социалните, здравните въпроси, които обсъждаме, стои въпросът за институциите, за парламентаризма, за държавността в България", каза Нинова. Тя посочи, че като опозиция няма да се примирят с това и ще използват всички законови механизми.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!