Необходими ли са по-строги наказания?

След тежката катастрофа с Милен Цветков от ВОЛЯ предложиха отнемане на книжката до живот на пияни и дрогирани шофьори. Навръх Великден 22-годишният Кристиан Николов помете колата на журналиста на столичен булевард.  По-късно се доказа, че мъжът е употребил четири вида наркотични вещества преди да седне зад волана. 

Милен Цветков загина в жестока катастрофа

„По този законопроект работя от началото на годината. Само по коледните празници бяха заловени над 1000 пияни и дрогирани шофьори. До момента не го бях внесла, защото действително експертният ни състав е разделен на две. Едните смятат мярката за крайна, а другите - за абсолютно необходима", заяви в ефира на „Здравей, България"  зам. -председателят на ПГ на ВОЛЯ Кръстина Таскова.

Пиян 22-годишен шофьор се вряза в сграда (ВИДЕО)

По думите й алкохолът, дори в минимални количества, влияе различно на шофьорите. „Никой не може да каже как една бира действа на мозъка на даден човек. Ако искаш да пиеш, просто няма да шофираш. Над 25% от инцидентите, които завършват с фатален край, са причинени от пияни и дрогирани шофьори. Защо трябва да се стига дотук, щом законодателят има право да го ограничи?", пита Таскова. 

Пиян шофьор се опита да премине през пропускателния пункт към магистрала „Тракия“

„От ВОЛЯ проявяваме нулева толерантност към пияни и дрогирани шофьори", категорична бе Кръстина Таскова. 

„Още, когато влязохме в Народното събрание, г-н Марешки заяви, че иска тестове за алкохол и наркотици на всички политици, за да не може да взимат важни решения под влиянието на подобни вещества. Ще се запознаем с предложенията и на колегите от ГЕРБ. Колегите от БСП също са подкрепили законопроекта ни", заключи зам. -председателят на ПГ на ВОЛЯ.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.