Въпросите всъщност ги задавах саркастично, на репортер, каза американският президент

Доналд Тръмп обяви, че не е говорел сериозно, когато предложи да се инжектират болни хора с дезинфектант. Президентът на САЩ предизвика бурни коментари и редица предупреждения от производители, когато сподели идеите си как да се лекува COVID-19. Но Тръмп твърди, че изказванията му били саркастични, а не предлагал наистина опасни действия за здравето на хората. Въпреки че очевидно говореше на лекарите, които бяха с него на пресконференцията, сега милиардерът казва, че всъщност говорел на журналистите и се шегувал. А след редовния брифинг снощи, президентът си тръгна без да отговаря на въпроси както обикновено.

Тръмп предлага хората да си инжектират дезинфектант като превенция срещу COVID-19

„Въпросите всъщност ги задавах саркастично, на репортер, също като теб. Исках да видя какво ще стане. Дезинфектантът работи върху ръцете. И аз задавах въпрос на един журналист, който беше там вчера. Преди това докторите ми бяха казали, че вирусът се задържа между 3 и 6 часа на твърди повърхности, а на слънце или с препарат умира за по-малко от минута. И затова зададох саркастичен въпрос на репортери за дезинфектант за вътрешна употреба”, каза Тръмп.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!