Идеята е всички футболисти да бъдат тествани за COVID-19 преди подновяването на срещите

Ръководството на футболната лига на Чехия планира да поднови сезона на 25 май, след като правителството на страната разхлаби мерките за контролиране на епидемията от коронавирус. Клубовете трябва да одобрят предложението за рестартиране на кампанията на среща на 12 май, съобщава БТА. В елита остава да се изиграят още шест кръга от редовния сезон, а след това и още пет кръга от плейофите за титлата.

СЗО: Трябва да помислим за нов начин на живот

Идеята е всички футболисти да бъдат тествани за COVID-19 преди подновяването на срещите, които ще се играят без публика.

Световните боксови супер серии преминаха във виртуален режим

От лигата обясниха, че се нуждаят и от одобрението на правителството, тъй като за провеждането на една футболна среща са ангажирани над 100 души, в това число играчи, съдии, официални лица от участващите отбори и служители на стадионите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!