Очакват се локални бури с риск от градушки

Предстои нестабилно и на места бурно време. Валежите днес ще са на повече места в страната. Около обяд и след това ще са концентрирани в южните и източните райони. Очакваме краткотрайни превалявания, които на моменти ще прерастват в локални бури с интензивен валеж, гръмотевична активност и силен порив на вятъра. Има риск от дребни градушки.

Вятърът през деня ще се усили около обяд от запад и в Северозападна България ще е по-осезаем. Температурите в ранния следобед ще се колебаят от 21-22 градуса в района на София до над 26 градуса по северната граница и по долината на река Струма.

В петък времето ще е по-тихо с превалявания и гръмотевици на изолирани места в южната половина на страната. В събота обаче отново ще вали и ще гърми. От запад на изток над страната ще нахлуе по-хладен въздух с резки пориви на вятъра, по-интензивни валежи и гръмотевична активност. В неделя процесите ще продължат до ранния следобед и след това ще затихват, най-късно в източните райони. Дневните температури леко ще се понижат през двата почивни дни и в началото на новата седмица.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.