Зам.-регионалният министър отговори на критика на Мая Манолова

"Мая Манолова коментира теми, които явно не познава, една от които е темата за учредения ВиК холдинг. Неговото създаване беше решено през януари с една цел - да подобри управлението на сектор "ВиК", тъй като водата ще става все по-дефицитна стока", заяви зам.-регионалният министър Николай Нанков, възползвайки се от правото си на отговор относно твърдения на Мая Манолова. В ефира на "Плюс - Минус. Коментарът след новините" тя заяви, че с избирането на ръководството на държавния ВиК холдинг започва харченето на 1 милиард лева капитал.

Манолова: В новия ВиК холдинг ще се харчат пари за коли и техника за ръководството

"Нито един лев не е изхарчен. Не коментираме темата за администрация и автомобили. Парите ще бъдат изхарчени по максимално прозрачен начин, гарантираме. Харчовете ще са свързани единствено с подобряване на качеството на ВиК услугата - рехабилитация на водопроводни мрежи, откриване на нови водоизточници", обясни Нанков.

Създaдоха държавен ВиК холдинг

Според него Мая Манолова коментира теми, които не познава. Той даде за пример кризата в Перник, за която Манолова използвала "неточна фактология".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.