Началникът на ВМА изказа своите съболезнования за загубата д-р Илияна Иванова

Началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски изказа своите съболезнования за загубата на д-р Илияна Иванова от Сливен. Както стана ясно по-рано днес, тя загуби битката за живота си и стана първото мединцско лице в България починало с инфекция от COVID-19.

Ето какво гласи съобщението на ген. Мутафчийски, публикувано във Facebook:

"Поклон пред паметта на д-р Илияна Иванова! Отиде си един достоен български лекар, останал на висотата на нашата професия! Лекар, който до последно изпълняваше своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти, но загуби битката за собствения си живот!Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Иванова, част от екипа на Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен. Светла памет! Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Началник на ВМА"

 

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!