Наложи се дори градският транспорт да бъде спрян заради течните улици в квартала

Ремонт в София предизвика вълна от гневни реакции. Разтопен асфалт полепна по гумите на десетки автомобили в квартал „Сухата река“. Наложи се дори градският транспорт да бъде спрян заради течните улици в квартала. Проблемът е в размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента. Заради високите температури обаче той се е разтопил.  

“През октомври и ноември тук са били запълвани фуги. Тази манипулация се прави всеки сезон, преди настъпването на зимата. Целта е да се отстрани възможността за нахлуване на вода в пукнатините и образуването на големи дупки”, заяви Тодор Василев - представител на фирмата изпълнител. 

Разтопена пътна настилка причини главоболие на десетки шофьори (ВИДЕО)

По думите му това е процедура, която е практика за цяла София. “Ние отговаряме за зоната, в която влизат районите “Подуяне”, “Оборище” и “Кремиковци”, каза той.

“Това, което установихме вчера бе, че ремонтът, който е правен преди повече от 8 месеца, е извършван през нощта с цел да не се затруднява движението. Възможно е да се поставен повече материал и поради по-хладното време той може да е стегнал преди да е нанесено каменното брашно”, посочи още Василев.  

Според него процедурата, като стъпки, е напълно спазена. "Поставени са всички необходими материали”, категоричен бе той.   

Тунел под АМ "Тракия" заприлича на плавателен канал (ВИДЕО)

“Независимо от това кога е извършвана операцията, ние правим ежемесечен контрол. Той се провежда както от наши надзорници, така и от специалисти от нашите отдели”, каза Цветан Божинов - представител на Столичната община.

“Към онзи момент, когато температурите са били ниски, всичко е било наред. Към този момент обаче, ние ще преразгледаме ситуацията и съобразно договорите ще наложим максимални финансови санкции”, категоричен бе той.  

По думите му фирмата изпълнител е една от най-надеждните и с нея Столична община е имала минимални проблеми досега. 

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.