Те са осъдени за поискан, но неполучен подкуп

Бившата кметица на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров отново се изправят пред съда. В рамките на днешното заседание те ще пледират.

Делото "Иванчева" пред развръзка за втори път

Тримата бяха осъдени за поискан, но неполучен подкуп. На първа инстанция Иванчева получи 20 години затвор, Петрова – 15 години, а Дюлгеров, като посредник – 12 години.

За първи път журналистите бяха допуснати до сградата. Заради мерките за сигурност те можеха да наблюдават делото на живо, но от друго помещение.

Прокурорът обяви, че днес обвиняемите са отправили нови искания. Според него те са неоснователни и това е начин да се забави делото.

„Присъдата ще бъде потвърдена. Аз не очаквам справедливост. Затова изпратихме петиция до ЕК за независимо разследване. Във всяка една правова държава аз щях да съм свободна и да работя. Всичко, което е в наша полза, се унищожава. Те трябва да докажат, че съм виновна, а не аз да доказвам, че съм невинна“, коментира Петрова.

„Наистина много доказателства изчезват, и то от следствения отдел“, каза Иванчева.

„Имало е много искания, а след това нови, които повтарят старите. В крайна сметка това дело е изяснено“, коментира прокурор Тихомир Стоев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.