Школите не работят повече от два месеца

Учебни центрове са поставени на ръба на съществуването. Школите за обучение на ученици не работят повече от два месеца, а собствениците им продължават да плащат разходи за наеми, оборудване и заплати. В някои от тях преподавателите вече са освободени, след като центровете останаха затворени и след поредното облекчаване на мерките срещу коронавируса.

АНСАМБЪЛ НА ПРОТЕСТ: Танцов състав се обяви срещу новия си ръководител (ВИДЕО)

„Кризата ни засегна много рязко и сериозно. С обявяването на извънредно положение трябваше да затворим центъра и да преустановим всички занятия. Разходите обаче продължават да текат. Имаме плащания и за оборудване, което бяхме предвидили”, посочи собственичката на учебен център Стела Симеонова.

В ръководения от нея център се наложило да бъдат освободени трима души от персонала. „Когато в началото на май разбрахме, че няма как да продължим, съкратихме трима от колегите”, добави Симеонова.

Ще оцелеят ли танцовите школи в страната?

Тя посочи, че активностите от занималнята няма как да преминат в интернет. „Занималня онлайн няма как да се случи. Работи се с деца, за които ученето е предизвикателство. Те имат нужда от непосредствен контакт с преподавателите и постоянно проследяване”, обясни още собственичката на центъра.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.