При инцидент там почина една жена, а други три са в критично състояние

Напрежение в Дебръщица след инцидента, при който кола се вряза в пешеходци на тротоара. Една жена загина, а други три са в критично състояние.

Хората започнаха и подписка с искане за спешни мерки. Сред тях е поставяне на „легнали полицаи”.

Жена загина, а други три са ранени при тежка катастрофа

Критично остава състоянието трите ранени жени. Те са претърпели различни операции. Едната от тях е в медикаментозна кома, на апаратна вентилация и има опасност за живота й.

А жителите на селото поискаха сигурност за себе си и своите близки.

 

 

ЗА БРОЕНИ ЧАСОВЕ: Две тежки катастрофи с жертви и ранени (ОБЗОР)

Опасният завой е на входа на населеното място при слизане от летния курорт „Свети Константин и Елена”. Според хората ако е имало легнал полицай и мантинела, трагедията е можело да бъде избегната.

Жителите на селото настояват скоростта в населеното място да бъде ограничена.

„Специално, в нашето село трябва на всеки сто метра да има легнали полицаи, които да бъдат и високи. На отсечка, близка до местния магазин, се развива голяма скорост, а видимостта е малка и се извършват изпреварвания”, посочи местен жител.

Хора от Дебръщица обясниха, че в населеното място са се случвали много инциденти. „Преди години момиче пострада по същия начин - на тротоара. Тук се кара много силно и смятам, че легналите полицаи ще окажат положителен ефект”, разказа живеещ там.

Кметът на селото посочи, че легнали полицаи са били поставени през 2015 година. Намирали са се в началото на населеното място и пред детската градина.

„2017 г. по нареждане на АПИ бяха премахнати без обяснение. На мястото, където се е случил трагичният инцидент, не са вземани подобни мерки. Там би могло да бъде поставена мантинела, защото има остър завой”, обясни Латинка Вълчева, кмет на Дебръщица.

Жената зад волана е вън от ареста, защото не е извършила престъплението умишлено и трябва да се грижи за 7-годишното си дете.

А днес селото се прости със загиналата жена в тежкия инцидент.

Предстои да се реши дали на жената зад волана ще бъде наложена мярка парична гаранция или подписка. Наказателното преследване срещу нея продължава.

Репортер: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.