Коментар от депутата Христиан Митев

Казина и игрални зали да има само в петзвездните хотели в курортите и в населените места край границата. Това предлагат от НФСБ. Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание. А целта на предлаганите промени, според НФСБ, е борбата с хазартната зависимост.

Депутатът Христиан Митев обясни в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините”, че предлаганите промени имат 2 цели.

НФСБ предлага казината и игралните зали да са само в курортите и по границата

„От една страна искаме да се запази този сегмент от туризма, който се посещава от сравнително богати туристи, за да не бъде намаляван приходът в държавния бюджет. От другата страна е премахване на тези зали от вътрешността на страната. Доста хора попадат в хазартни зависимости, разпродават имущество, теглят пари от фирми за бързи кредити. Стига се дори до самоубийства. За нас на това трябва да бъде сложен край”, заяви Митев от НФСБ.

По думите му предложеният гратисен период, който е 2025г., е достатъчно голям, така че собствениците на подобни обекти да могат да съобразят дейността си със закона.

Митев допълни, че тепърва ще се водят разговори с ГЕРБ и останалите парламентарни групи. Засега никой не е поемал ангажимент да подкрепи предложението.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.