БСП искат създаване на временна комисия, а според ГЕРБ левицата помага на бизнесмена

Обвиняемият Васил Божков стана причина за политически престрелки между БСП и ГЕРБ. Публикациите на намерилия убежище в Дубай бизнесмен дадоха повод на левицата темата да влезе и в парламента.

Тома Биков: Какво си говориха на среща Нинова, Божков и Златев? (ВИДЕО)

От БСП поискаха създаване на временна комисия, която да изслуша премиера за изнесената информация от укриващия се бизнесмен. Според ГЕРБ, левицата и нейният лидер - Корнелия Нинова, били първите, които се притичат на помощ на Божков, който има 18 обвинения.

Политическите престрелки започнаха, след като от БСП заявиха, че ще поискат създаване на временна комисия в парламента, която да разследва твърденията на укриващия се в Дубай Васил Божков. А ГЕРБ попитаха срещала ли се е Корнелия Нинова с Божков и Валентин Златев и какво са договаряли.

„Преди 4 години поставихме диагнозата на управлението на Борисов. Тя е, че България се управлява от паралелна държава. Да извика на изслушване замесените лица от Борисов до чиновници и пиари”, заяви соцлидерката.

Последва отговорът на ГЕРБ. Управляващите обявиха, че опозицията прави опит да легитимира хазартния бос.

ПРЕНАРЕЖДАНЕ: Какво е бъдещето на новите политически проекти?

„ГЕРБ няма намерение да се оправдава за един от най-големите успехи за сегашния мандат, а именно разтурването на бизнеса на Васил Божков. ГЕРБ е на страната на държавата. За съжаление, БСП избраха да са на страната на Божков”, обяви Тома Биков.

На въпрос как ще коментира намеренията на обвиняемия Божков за създаване на политически проект, Нинова каза:

„Всеки има право да прави каквото иска в демократична държава”.

А депутатът от ГЕРБ Маноил Манев обвини Корнелия Нинова в задкулисни договорки.

"На срещатата между Нинова, Божков и Златев - какво си говориха, какво се разбираха тези трима човека? Кога, къде и по какъв повод журналистите могат да попитат Нинова, която е длъжна да отговори. Същата говори за паралелни държави. Коя е паралелната държава? Тази, която със своите служби повдига обвинения, вкарва в арестите и води борба с тези, за които не е предполагано, че ще се случи? Ако от ГЕРБ не сме доказали, че можем да го направим, аз не виждам кой може", заяви Манев.

БСП ще стартира подписка за оставка на правителството. А от ГЕРБ щели да подкрепят създаването на анкетна комисия в парламента, но под условие – да не се превръща в адвокатска кантора на Божков.