Какво споделя главният здравен инспектор, вижте тази събота след централната емисия новини

В седмицата, в която броят на заразените с COVID-19 надхвърли сто, а инфекционистът доцент Мангъров хвърли ръкавица за дебат към членовете на Националния оперативен щаб, главният държавен здравен инспектор отново седна зад волана на "Карай направо".

„Карай направо“ с доц. Ангел Кунчев

„Някои от членовете на групата, която кани Националния оперативен щаб на публичен диспут, отидоха твърде далеч. Имаше заплахи, че ще ни организират протести, че ще намерят хора, които да ни звънят вечер, за да ни притесняват”, разказа той.

„И последното вече се е случвало на ген. Мутафчийски. Получавал е обаждания в 2 ч. през нощта от различни телефони и хората отсреща са му обяснявали, че не разбира от работата си и коронавирус всъщност няма”, добави Кунчев.

Кунчев ще поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка

„Доста медии им осигуриха трибуна и аз нямам нищо против те да изразяват собствено мнение. Но аз от тях чух много глупости. Не виждам основа, върху която можем да водим научен спор с д-р Мангъров и д-р Първанова”, каза д-р Кунчев.

Той бе категоричен, че отправените заплахи не го притесняват. Тревожел го фактът, че по този начин се обиждал трудът на много хора.

Кунчев: Можем да ограничим огнищата на коронавирус без да прибягваме към крайни мерки

„Не казвам, че сме безгрешни – сигурно е можело да направим някои неща и по-добре. Но истината е, че вече сме страшно уморени и сме на ръба на оцеляването. Затова трябва да пестим атаките и критиките към хората, които се опитват да помагат на обществото”, категоричен бе здравният инспектор.

Според епидемиолога хората трябва да се научат да живеят с вируса, предпазвайки себе си и околните, а не да приемат медикаменти за прикриване на симптомите на COVID-19, за да отидат на работа или на място, където има струпване на повече хора.

Не пропускайте отговорите на доцент Ангел Кунчев  веднага след централните новини.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.