Починалите за последното денонощие са трима

Новите случаи на заразени с COVID-19 у нас са 89, сочат данни от Единния информационен портал в страната. Починалите за последното денонощие са трима.

Oтпада 14-дневната карантина за пристигащите у нас от 8 страни

Заразените у нас, според официалната статистика са вече 3542 души, а жертвите на коронавируса са 184. Активните случаи са 1478. Броят на излекуваните до момента е 1880 души. През последното денонощие са регистрирани 63 от тях. За изминалото денонощие за новия коронавирус са изследвани 2054 проби.

СЛЕД 2 МЕСЕЦА В БОЛНИЦАТА: Изписаха здрава жена, пристигнала с COVID-19 от Нидерландия

Най-много са новозаразените в София-град - 24. В София-област те са 7. В Пловдив са регистрирани нови 12 случая, в Смолян и Плевен – по 7, в Кюстендил – 5. В Шумен, Варна, Ямбол има по един нов случай. В Сливен, Ловеч и Пазарджик има по четирима новозаразени, в Стара Загора и Благоевград - по трима, а в Кърджали, Перник и Разград - по двама.

276 са общо пациентите с доказан COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 12 се намират в реанимация.

Националната информационна система показва, че у нас с потвърдена коронавирусна инфекция са регистрирани 329 медицински служители.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК