Според депутата от ГЕРБ за това има 3-4 причини

Налице е консолидиран опит за преврат, а причините за него са 3-4. Това мнение изрази депутатът Спас Гърневски, коментирайки скандала със снимките от спалнята на премиера.

В предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” Гърневски изрази мнение, че се прави опит да бъде предизвикан премиерът да подаде оставка и страната да отиде на предсрочни избори. „Това е изключено! България се намира в изключително висок стадий на икономическо развитие”, коментира Гърневски.

Борисов: От днес ще спя с пистолет до главата. Радев ме следи с дрон (ВИДЕО)

По думите му 3-4 са причините, които водят до този опит за консолидиран опит за преврат. „Първата е Антикорупционният закон, който действа от 2 години. Той е един от най-рестриктивните в Европа. Под ударите на този закон, който беше оспорван от президента и БСП, попаднаха крупни олигарси – Цветан Василев, Васил Божков, Баневи, Стайкови- всички до един производни на бившата комунистическа номенклатура и ДС и крупни олигарси”, изреди Спас Гърневски.  „Ако законът действаше под егидата на президента, тези хора – видни спонсори и част от тях в листите на БСП щяха да бъдат под президентския чадър”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Втората важна причина за атаките срещу премиера била вътрешната икономическа стабилизация. А третата е успехът след  Европредседателството. „Авторитетът на българското правителство с този премиер стана много високо в Европа”, смята депутатът.

Той нарече НСО „разбита команда”. „Явно президентът не може да се справи с управлението на тази възлова служба за държавата”, коментира Гърневски.

Той коментира и действията на Цветан Цветанов. „До преди година и нещо той беше най-възторженият оратор, поддръжник, чувствайки се родител на тази партия, която той е създавал”, заяви Гърневски. „Никога не бива да плюеш срещу това, което си създал. Аз бях изключен от СДС, но до ден днешен не съм казал лоша дума срещу Надежда Михайлова и Иван Костов”.

„Дронът ще бъде вдигнат и ще падне и ще го забравим. Но  Радев ще падне и няма да го забравим за това, че застана на страната на обвинения в престъпления Божков. Да застанеш срещу българската прокуратура, която има воля да вкара 6-7-8 в ареста мастити олигарси с несметни богатства и да вземеш като държавен глава страната на обвинения в престъпления… Другият, който застана като адвокат на Божков, е Корнелия Нинова”, каза Гърневски. „Да отиде президентът с един „Грипен”, да докарат в България г-н Божков, да седне срещу нас и да започне обвиненията си едно по едно”, каза Гърневски.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.