37 души са задържани

Органите на реда в Албания и Италия арестуваха 37 членове на организирана престъпна група за трафик на големи количества наркотици, съобщи Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в наказателното правосъдие (Евроюст), която подкрепи операцията, пише БГНЕС.

Хванаха 1 тон колумбийски кокаин, 18 в ареста (ВИДЕО+СНИМКИ)

Албания се бори от години за предотвратяване на местното отглеждане на наркотични растения - албанското село Лазарат е известно като „планината на марихуана в Европа“ и трафикът към Западна Европа през своята територия. Напредъкът във войната срещу наркотиците, както и срещу други форми на престъпност и корупция, е от съществено значение за напредъка на Тирана за присъединяване към ЕС.

Откриха 600-метров тунел за трафик на наркотици под границата между САЩ и Мексико (ВИДЕО+СНИМКИ)

Евроюст описва групата като "мощна престъпна организация", която е разпространявала наркотици от Албания до Италия с помощта на лодки за развлечения, основно в районите Бари, Пулия и Базиликата.

3,5 тона марихуана, кокаин и хашиш с приблизителна стойност над 40 милиона евро бяха иззети при съвместната операция, съобщава Интели Нюз. Конфискувани са и други албански активи, като фабрика за кафе, хранителен бизнес, 15 апартамента и седем автомобила - на стойност над 4 млн. евро.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.