Той призова прокуратурата да разсекрети пълната информация и целия разговор от телефона на Пламен Бобоков

Първи коментар и на президента Румен Радев, след като и неговото име беше замесено в кореспонденция от мобилно устройство на бизнесмена и неговия съветник Пламен Узунов. От Велико Търново Румен Радев поиска прокуратурата да извади пълния чат от телефона на Пламен Бобоков.

Въпреки призива си да стане ясна пълната информация от телефона на Пламен Бобоков, Румен Радев не пожела да каже какво съдържа кореспонденцията. Държавният глава прехвърли темата към прокуратурата.

Борисов: Никога не съм крил, че познавам целия бизнес

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в областта на управлението на държавата”, каза Радев. И допълни: „Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отекват и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта”.

Пламен Узунов отново на разпит, опитал да счупи един от телефоните си

Румен Радев, заяви че не вижда нищо лошо в това президент на дадена страна да лобира за даден бизнес. Това правели и всички чужди посланици у нас.

 

 

„Какво правят чуждите посланици в България – при всяка среща те настояват и отстояват правата на своя бизнес в България. Президентите какво правят – промотират линията на своя експортно ориентиран бизнес. Винаги когато мога и когато отсрещната страна позволява, вземам със себе си голяма бизнес делегация. Аз комуникирам по различни начини. Много хора искат среща с мен, искат подкрепа“, обясни държавният глава.

Държавният глава отхвърли варианта за помирение между институциите на „Дондуков” 1 и 2.„Нали, не си представяте, че ако се прегърнат президент и премиер ще свършат проблемите на България?”, коментира той.

По повод съдържанието на съобщение към Румен Радев от Пламен Бобоков относно концесията на пристанище в африканската държава, държавния глава, заяви че не познава президентът на Либерия и бивш футболист - Джордж Уеа, но би приел среща с него.

„Би била интересна среща. Това са двете единствени държави, които се управляват от централни нападатели – единия на Милан, макар и бивш, а другия активен все още - на Витоша (Бистрица)”, каза Радев.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.