Все още обаче не е ясно откъде тръгва заразата

Над 60% от присъствалите на бал във Велико Търново са с COVID-19. Нови 15 ученици в старата столица са с положителни тестове. Добрата новина е, че към днешна дата новозаразените във Великотърновско са двама.

63 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас

Все още обаче не е ясно откъде тръгва заразата, която оформи огнище в един абитуриентски клас на частната гимназия „Аркус”.

Първият заболял, ден след баловете, е от град Бяла и е на лечение в русенската болница. Последваха го още двама зрелостници, които са в лечебни заведения.

Броят на заразените премина 30 - сред тях учители, придружители и абитуриенти. Този факт наложи дезинфекция на три заведения и на общината във Велико Търново, тъй като кметът Даниел Панов е имал досег с болни лица. Той се е самокарантинирал, въпреки че тестът му за COVID-19 е отрицателен. „Има един служител, който е близък и е карантиниран. И още пет души в пряк контакт с него са под карантина”, уточни зам.-кметът на града проф. Георги Камарашев

Още 15 ученици и учители във Велико Търново са с COVID-19

Абитуриентите под карантина могат да бъдат спокойни и за своето кандидатстване в университетите. „Висшите училища проявяват разбиране, така че ще има допълнителна сесия, в която те да могат да кандидатстват”, каза Камарашев. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.