Демонстрантите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев

Граждани се събраха на протест в центъра на София за седма поредна вечер. Протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Протести имаше и в други големи градове в България.

В Бургас десетки се включиха в поредния протест с искане за оставка на правителството.Недоволните от управлението на страната поеха в шествие по централната улица на града с викове „Оставка”, „Мафия”.

Седма поредна вечер на протести в София и други големи градове (ВИДЕО+СНИМКИ)

Протест отново имаше и във Варна. Шествието премина по основните булеварди в града при засилено полицейско присъствие. До ескалация на напрежението не се стигна.

„Искам да живея в демократична и свободна държава. Преди 36 години съм живяла в тоталитаризъм, сега искам да живея в свободна държава”, каза един от протестиращите.

„Искаме да спрем мафията и Европейският съюз трябва да ни помогне за това”, коментира друг от протестиращите.

Борисов обмисля пет варианта за бъдещето на кабинета

Организаторите на демонстрацията в Русе тази вечер бяха оставили десетки плакати с различни снимки и послания. Всеки участник в протеста изибраше призив, който отговаря на неговите искания. Както всяка вечер протестиращите се събраха пред съдебната палата, а в епицентъра на протеста случайно попадна екип на Би Би Си, който  снима филм за културата по дунавския град.

„Това, което много ме дразни всеки път като си дойда, е тоталната анархия и въобще чувството за безнаказаност, което изпитват нашите „управляващи”, каза едни от демонстрантите.

Протестът в Русе завърши със шествие по централните улици.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.