Лидерът на БСП изложи мотивите за петия вот на недоверие срещу кабинета

„Правителството отнема европейската ни перспектива и възможността ни за европейски стандарт на живот. България трябва да се гради от честни и можещи хора”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в началото на дебатите по петия вот на недоверие срещу правителството в понеделник.

Депутатите обсъждат петия вот на недоверие срещу правителството

„Паралелната държава задуши истинската. Кабинетът напълно подмени парламентаризма и законовия ред. В рамките на този мандат са внесени 12 законопроекта, касаещи борбата с корупцията, което означава, че има бюрокрация, вместо действия и резултати”, каза още Нинова.

Тя определи като „бушони” отстранените заради скандали министри и заместник-министри и подчерта, че сред тях няма осъдени.

„Мафията се храни от страха и се пази с бухалка. Режимът на Борисов наказваше всекиго със страх и рекет. Това е стройно изграденият, ревностно пазен мафиотско-олигархичен модел. Последствията от него са това, че България е най-бедната страна в Европа, с най-некачественото образование и най-недостъпното здравеопазване”, заключи Нинова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.