Той беше внесен от БСП и беше на тема корупция

Петият вот на недоверие към правителството не мина в парламента. Той беше внесен от БСП, а темата беше „Провал в политиката за противодействие на корупцията”.

Управляващата коалиция плюс партията на Веселин Марешки подкрепиха кабинета „Борисов” 3.

124 депутати гласуваха „против” вота на недоверие, 103 - „за”, 11 - „въздържали се”. 

„Гласувах „против” по три основни причини. Първата се нарича лъжа. Втората се нарича глупост, а третата се казва омраза. Вие, с вашия вот на недоверие, излъгахте младите хора, които ходят по улиците на България. Излъгахте, че го правите заради тях. Нищо подобно! Правите го заради вашата неосъществена лидерка", заяви след гласуването депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Дончев: Правителството остава на власт, защото трябва да свърши още много работа

„За лице на уличния пуч беше изведен най-големият провал на БСП в политиката – фелдфебел Румен Радев. Няма друго определение за държавник застанал на страната на бегълци от правосъдието срещу българската прокуратура, която търси възмездие”, заяви Спас Гърневски.

„В основата на това пъклено дело е самоизяждащата се БСП. Формулирайте час по-скоро вашите представи за по-добър живот и ги подложете на обществено обсъждане. Истинската демокрация не се гради с насилие и кръв, а чрез бюлетините, които гражданите ще пуснат в урните”, заяви още Спас Гърневски.

„Направете дълбок управленски политически анализ, защото след няколко месеца ще се озовете в навечерието на изборите и тогава той ще ви свърши работа. Обидите към БСП и държавния глава няма да помогнат”, каза Валери Жаблянов.

 

 

„Когато БСП са идвали на власт, България винаги е била или в криза, или в национална катастрофа. Народът не иска никога повече да ви допусне до властта. Знаейки и вие това, се опитвате да влезете във властта през задния вход, чрез така наречения служебен кабинет”, заяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки.

„Вчера по време на дебатите по вота, премиерът отсъстваше от зала, казахте, че не е в България. Днес е в България, но отново го няма”, заяви Филип Попов от БСП.

Председателят на парламента Цвета Караянчева отговори, че премиерът все още не е у нас.

И днес парламентът беше под обсада от протестиращи, организирани от т.нар "отровно трио".

"Трябва да има почтени хора в това управление. Може ли да назовете някой който не е забъркан в скандали?", попитаха протестиращи.

"Аз смятам, че тези протести са наложителни. Чувам всеки ден от майка ми,че съм луда да остана да живея в България. Не искам да се срамувам, че живея тук", казват протестиращи.

Стигна се и до блокада на движението пред парламента.

Сега, според управляващата коалиция, могат да започнат и разговори за персонални промени в Министерския съвет.

 

 

Част от министрите вече заявиха, че са готови да подадат оставки, ако това е необходимо, но предпочитат кабинетът да продължи да работи до следващите избори в същия си вид. Готови са на разговор и с протестиращите по исканията им.

„Следва сериозен Коалиционен съвет, утре или в други ден”, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.