По-ниската цена, по-доброто качество и по-привлекателният дизайн не са единствените предимства

Електрическите автомобили, произведени в Китай, ще доминират на световния пазар, според американското бизнес списание „Форбс“, в което се посочва, че Китай е в крак със западния свят, когато става дума за производството на такива превозни средства и дори в някои сегменти го задминава.

В най-населената страна в света през 2019 г. е имало 2,58 милиона електрически автомобили, в Европа 970 000, а в САЩ - 880 000, според Международната агенция по енергетика.

Индиец създаде очила, които контролират огнестрелно оръжие на разстояние до 1,5 км (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освен това Китай има най-голям брой станции за зареждане на батерии в света в сравнение с останалия свят и този брой нараства и представлява 82% от общото увеличение на броя на такива станции в света.

Тази страна произвежда висококачествени електрически автомобили и те са станали много конкурентоспособни на пазара, което може да бъде потвърдено от продажбата на модела "Xpeng P7", който е подобен на "Модел 3" на "Тесла".

Моделът "P7" ускорява от нула до сто километра в час само за 4,7 секунди и има много атрактивен дизайн, а цената му е 36 000 долара.

Това не е единственият китайски електромобил, който се конкурира с тези в останалия свят, като има и други модели, конкуриращи се в другите автомобилни сегменти.

Пандата Цзяо Цин отпразнува рождения си ден с торта (ВИДЕО)

По-ниската цена, по-доброто качество и по-привлекателният дизайн не са единствените предимства на китайските автомобили. Има и други фактори, които ги правят по-конкурентни и един от тях е фактът, че Китай е най-големият производител на литий в света - ресурс, необходим за производството на батерии. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.