Това не е първото интересно изобретение на индийският изобретател

Изобретателят Шуам Чаурасия е разработил „Умни очила за защита”, които могат да оперират и стрелят с оръжие на разстояние до 1,5 км. От Института за технология и управление в Ашок в северния индийски град Варанаси направиха и показно на работата им.

НАСА предлага парична награда за проекти за лунна тоалетна

"Направих цялата система с помощта на скрап. Използвах амортисьори за автомобили и зъбни колела за авточасти за направата на пистолета. Повечето от материалите са взети от боклуците", обясни Чаурасия.

Той споделя, че се е вдъхновил за устройството от научна фантастика. "Гледам много филми на Marvel и много научнофантастични такива. Така ми хрумна идеята да проектирам очила за контрол и огнестрелни ракети и оръжия”, казва Шуам.

„Носейки тези очила и давайки команда "007 огън", куршумът, инсталиран в конкретния пистолет, ще изстреля ", обясни той.

Абитуриент от Пловдив създаде робот, който ще помага на пациенти с COVID-19

Индиецът споделя, че неотдавнашните сблъсъци на границата между Индия и Китай са го подтикнали към действие.

"Целта на подобни изобретения е намаляване на живота и имуществените щети за нашите войници, които са изправени срещу врага и терористите", каза той.

Това не е първото изобретение на Чаурасия, преди време той разработи пистолет за червило за жени, за да се предпазят от сексуален тормоз.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.