Мизерия в Тубдиспансер

Болницата по белодробни заболявания във Варна е в критично състояние. За това сигнализираха хора в социалните мрежи. Причината – лечебното заведение има задължения от близо 400 хиляди лева, а материалната база е в плачевно състояние.

Там се правят проби-манту и се поставя БЦЖ ваксина на бебета, деца и възрастни. Оказва се, че лечебното заведение е в много лошо финансово състояние, а лекарите не са получавали заплатите си от месеци.

„До тук се стига лесно, след като дълги години не сме получавали никакви пари за ремонт. Аз съм тук шеста година и за този период няма преведени и два лева за ремонт. Едва се справяме и със заплатите. Не сме ги плащали за 3 месеца, а лично аз не съм взел моята за март месец, за да мога да платя всички други”, обясни началникът на СБАЛПФЗ – Варна доц. Христо Ганчев.

 

 

Той добавя, че е написал писмо до кмета и Общинския съвет, но парите за ремонт не били приети. Друга сграда в болничният комплекс също се нуждаела от основен ремонт.

В болницата работят повече от 30 души, а персонала на лечебното заведение е силно притеснен.

„Много трудно се стимулират хората да работят, но без заплата е много трудно да работиш. Просто няма как ние да оставим пациентите, защото можем и това да направим, но защо? Те не са виновни за нищо”, казва Йорданка Славова - главна мед. сестра.

 

 

В болницата работят повече от 30 души, а персонала на лечебното заведение е силно притеснен.

„Много трудно се стимулират хората да работят, но без заплата е много трудно да работиш. Просто няма как ние да оставим пациентите, защото можем и това да направим, но защо? Те не са виновни за нищо”, казва Йорданка Славова - главна мед. Сестра.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.