В последно време Кание Уест направи някои обезпокоителни изказвания

Медиите отвъд океана обявиха, че една от най-известните двойки в света - Ким Кардашиян и Кание Уест, е пред развод. Като причина се посочва намерението на рапъра да влезе в Белия дом.

В началото на месеца изпълнителят Кание Уест заяви, че ще участва в предстоящите президентски избори на САЩ. В неделя той проведе и първия си предизборен митинг, последван от серия постове в Twitter. В тях Уест пише, че заради амбициите му в политиката съпругата му се опитва да го вкара в психиатрична клиника и дори се сравни с Нелсън Мандела.

Дойде и първият отговор от риалити звездата Ким Кардашиян. Отново в социалните мрежи, тя заяви, че съпругът й страда от биполярно разстройство, което го кара да говори странни неща. Ким пише още, че всеки, който се е сблъсквал с това заболяване на свой близък знае, че е безсилен.

В Instagram Ким Кардашиян призова хората да проявят състрадание и съчувствие в този труден за двойката момент. Тя помоли за повече толерантност към хората с психически проблеми.

"Както мнозина от вас знаят, Кание има биполярно разстройство. Тези, които са близки с него осъзнават, че думите му понякога не са в синхрон с мислите му", написа Кардашиян.

Повод за реакцията й станаха серия от несвързани съобщения, публикувани от съпруга й в Twitter. В тях той твърди, че след произнесената от него реч по време на първия му предизборен митинг, тя организирала заключването му в лудница. 

 

 

По време на предизборната си среща с поддръжници от Южна Каролина Уест направи редица скандални признания. Фенове и медии дори обвиниха рапъра, че се опитва да привлече гласоподаватели, споделяйки лични истории - като тази, че не бил готов да стане баща и искал съпругата му да направи аборт с първата им дъщеря.

„Ако стана президент няма да забраня абортите, защото незаконните аборти крият ужасяващи рискове, но всяко семейство с новородено ще бъде подкрепяно финансово. Ще получи по един милион долара”, каза Уест.

Рапърът, който пристигна облечен в бронежилетка, критикува и Демократичната партия, която по думите му никога не е подкрепяла афроамериканците. Уест нападна и известната с борбата си срещу робството Хариет Тъбман.

„Тя всъщност никога не е освобождавала роби. Просто е накарала робите да работят за други бели хора”, каза той.

Кание Уест вече изпусна сроковете за регистрация за изборите в няколко щата и няма да се появи навсякъде в бюлетината през есента. Въпреки това социологическите проучвания сочат, че той може да стане трети в надпреварата за Белия дом след Доналд Тръмп и Джо Байдън.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.