Един офицер е загинал по време на демонстрациите

Демонстранти завзеха тази вечер Министерството на енергетиката в Бейрут в една от поредица акции срещу институции, последвали днешните протести срещу властите. Според протестиращите те са отговорни за смъртоносната експлозия преди четири дни. 

СЛЕД ТРАГЕДИЯТА В БЕЙРУТ: Сблъсъци между силите на реда и протестиращи

Според кадри, излъчвани на живо от ливанските телевизии, протестиращите са нахлули в сградата под погледа на безпомощните сили за сигурност. Секторът на енергетиката е символ за разрухата на комуналните услуги и корупцията, в която е обвинявана политическата класа, предава БТА. 

Недоволни щурмуваха и централата на Асоциацията на банките в центъра на Бейрут и я подпалиха, преди армията да ги прогони, съобщи АФП. „Долу режимът на банките!”, скандират демонстрантите.

СЛЕД ВЗРИВА: Повече от 60 души се водят безследно изчезнали в Бейрут

Полицията съобщи в Twitter, че един офицер от силите за вътрешна сигурност е загинал по време на демонстрациите тази вечер, докато помагал на хора, блокирани в хотел. Той бил нападнат от група демонстранти.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.