Протестиращите стигнаха до 4-и км

В 32-рия ден на антиправителствени протести недоволните запалиха факли и тръгнаха на шествие  по "Цариградско шосе" в посока "Плиска". Протестиращите стигнаха до кръговото при 4-и км и се върнаха обратно на "Орлов мост". 

Трите възлови кръстовища – при „Орлов мост”, Софийския университет и на площад „Независимост”, остават блокирани.

Въпреки очакванията, че в ранните часове на деня полицията ще премахне палатките, барикадите в центъра остават.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Хората от палатките на "Орлов мост" заявиха за NOVA, че са прекарали нощта спокойно. Павел е на протеста от първите му дни. Очаквал органите на реда да раздигнат палатките.

„Очаквахме да бъдем третирани като метежници, като провокатори, като хора, готови да взривят гражданския мир, както определиха от СДВР. Това е мирен протест, хора. Това неподчинение е демонстрация на неотстъпчивост”, добавя той.

Борисов: Време е за моите решения

По думите на Павел малко след 04.00 ч. група младежи влезли в словесен сблъсък с протестиращите. Последвала намеса на полицията и до ескалация не се е стигнало. Час по-късно на място дошла и Мая Манолова. Нощуващите на „Орлов мост” обаче не пожелали тя да остане с тях.

Продължаващите блокади бяха коментирани от Варна от Красимир Каракачанов.

„Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш „джендър република”. Съжалявам, не съм съгласен”, коментира вицепремиерът.

В същото време „Отровното трио” решиха да правят автошествие към „Калотина”. Те бяха спрени от КАТ, защото караха с минимална скорост.

Остават блокадите на три възлови кръстовища в София

„Не правим нищо незаконно. Тук не е магистрала и можем да караме с колкото си поискаме”, заяви организаторът на протеста Николай Хаджигенов.

А в центъра на София барикадите създадоха и неочаквани неудобства на хората от съседните кооперации. Оказа се, че контейнерите им за смет са на пътното платно, а не на обозначените от общината места.

Протест отново имаше и във Варна. Демонстрантите се събраха пред сградата на общината около 18:30 ч. От там те тръгнаха на традиционното си шествие по основните булеварди.  

Репортери: Наталия Герджикова, Емил Дамянов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си