Сградата на Министерския съвет беше обстрелвана с домати и яйца

Без сериозни нарушения приключи 32-ата вечер на антиправителствени протести. Традиционно хората се събраха около 19 часа.

ДЕН 32: Факелно шествие по "Цариградско шосе" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сградата на Министерския съвет беше обстрелвана с домати и яйца. След това протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие. От площад "Независимост" стигнаха до палатковия лагер на „Орлов мост”. Част от хората продължиха  с факли по  бул. „Цариградско шосе”. На места блокираха и движението.

 

 

Протестиращи блокираха за час Прохода на Републиката

И трите палаткови лагера в София остават. А на този фон, майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" обявиха, че са готови на крайни действия, ако палатките бъдат преместени. Една от тях дори заплаши да се самозапали.

 

 

В понеделник сутринта блокадите на „Орлов мост” остават, както нареди премиерът Бойко Борисов. Ситуацията е спокойна. Заради палатковите лагери разписанието на столичния градски транспорт отново е променено.

За днешния ден протестиращите се заканиха да блокират границата с Румъния, както и пътя към летище Варна. В неделя демонстранти блокираха пътя към "Калотина".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.