В петък от 22:00 ч. ще се изиграе най-интересният 1/4-финал в Шампионска лига - супер дербито между отборите на Барселона и Байерн Мюнхен. Двубоят ще се проведе на "Ещадио да Луж" в Лисабон и победителят ще бъде решен в една среща като букмейкърът efbet дава предимство на Байерн да се класира в следващата фаза.

Efbet спорт предлага много атрактивни коефициенти, като ставката за победа на Барселона в редовното време е 3.55, докато тази за Байерн - 2.00. Селекциите да се класира пък са доста интересни - 2.60 коеф. за Барселона и 1.55 за Байерн Мюнхен. Много футболни специалисти очакват голово шоу между двата отбора, а опцията над 2.5 от Ефбет е с 1.58 коефициент.

Тимът на Байерн Мюнхен показва страхотни игри през 2020 година и поради тази причина влиза като фаворит в сблъсъка с Барселона. „Каталунците“ обаче са отбор с невероятни футболисти и разбира се само наличието на Лионел Меси в състава им гарантира, че те могат да победят всеки един съперник в Шампионска лига. Нека разгледаме пътя на двата отбора до 1/4-финалите в турнира през този сезон.

Как Барселона достигна до тази фаза на турнира?

През есента Барселона се представи силно в груповата фаза на Шампионска лига и спечели своята група с актив от 14 точки след 4 победи и 2 равенства. Отборът се справи отлично в групата с компанията на Борусия Дортмунд, Славия Прага и Интер. На 1/8-финалите в турнира Барса се изправи срещу италианския Наполи. Първият мач между двата тима се проведе още преди избухването на пандемията от коронавирус, като двубоят на "Сан Паоло" в Неапол завърши наравно 1:1. Втората среща се игра на 8 август в Испания и Барселона спечели с 3:1. Лионел Меси за пореден път доказа класата си, отбелязвайки страхотен гол, като аржентинецът спечели и дузпа за своя тим. Именно от Меси се очаква да поведе Барселона към триумф в Шампионска лига през този сезон, като „каталунците“ ще имат много тежък съперник на старта на 1/4-финалите.

Пътят на Байерн Мюнхен до 1/4-финалите на турнира

Байерн Мюнхен е един от големите фаворити на Ефбет да спечели Шампионска лига през този сезон. И това е закономерно, след като баварците са записали 8 победи в 8 мача в турнира, отбелязвайки впечатляващите 31 гола в тези срещи. В груповата фаза отборът на Ханзи Флик се справи с Цървена звезда, Тотнъм и Олимпиакос. Тимът на Байерн записа впечатляващи победи със 7:2 срещу Тотнъм и с 6:0 срещу Цървена звезда на чужд терен. На 1/8-финалите баварците имаха за съперник английския Челси. Те решиха сблъсъка още през февруари, когато спечелиха с 3:0 на "Стамфорд Бридж". Във втория мач преди няколко дни Байерн отново разби своя съперник, след като го надигра с 4:1 на "Алианц Арена". Способен ли е шампионът на Германия на девета поредна победа в турнира, с което да елиминира Барселона?

Байерн доминира срещу Барселона в последните години

Немският гигант има 4 победи в последните си 5 мача срещу Барселона като четири от тези срещи са в Шампионска лига. Предходната среща между двата тима бе на 12 май 2015 година, когато Барса загуби с 2:3 в Мюнхен, но с общ резултат 5:3 се класира на финала в Шампионска лига, като тогава тимът за последно спечели отличието след успех във финала с 3:1 над Ювентус. Преди този сблъсък на 1/2-финалите, Байерн бе в серия от три поредни победи срещу "каталунците", като две от тях бяха в Шампионска лига, а една в приятелски мач. Ясно е, че Байерн Мюнхен влиза като фаворит в предстоящия двубой, но въобще няма да бъде изненада, ако Барселона продължи напред, като при всички случай ни очаква невероятен спектакъл в Лисабон.