Те хвърляха яйца и домати

Протестиращите от „Орлов мост” блокираха сградата на ЦИК и хвърляха по нея яйца и домати малко преди 09.00 ч. във вторник. Недоволните искаха да присъстват на заседанието, което трябваше да започне в 10:00 ч. Водени от сдружение „Боец”, те тръгнаха на шествие от „Орлов мост” до сградата на комисията.  

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Недоволните заявиха още веднъж, че настояват както за оставката на главния прокурор и правителството, така и за тази на членовете на Избирателната комисия. Искат и дистанционно гласуване.

На място беше и Мая Манолова. Тя  поиска да бъде обявена процедура за доставка на електронни машини за гласуване. Възникна и словесна престрелка между протестиращите.

„Да хората се променят, хората допускат грешки, включително и аз. Поемам своята отговорност. Стоях с лицето си 2013 г., както стоя и сега. Не съм се скрила, имам своята кауза за честни избори. Не искам както откраднаха моите избори в София, така да откраднат на следващите парламентарни избори”, заяви Манолова.

Малко преди 10.00 ч. протестиращите си тръгнаха, защото били получили информация, че заседанието на ЦИК щяло да се проведе дистанционно. Според говорителя на комисията обаче то ще се осъществи на място, просто изчаквали да се събере кворум.

Трима задържани след напрежението на протеста при румънското посолство

Протестиращите блокираха майка с деца пред румънското посолство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.