Носенето на маски на работното място във Франция стават задължителни

Европа връща част от ограниченията заради пандемията. В Нидерландия максималният допустим брой на гостите на празненства вече ще бъде шестима души. Групово ще може да се празнува само в ресторантите, на разстояние от метър и половина.

Франция прави задължително носенето на маски на работното място в опит да ограничи броя на заразените, но без да затваря икономиката. Причината - броят на случаите за 24 часа в страната подмина 3000.

„Как се адаптираме ли? Много просто - работим по-малко. Носенето на маска не е много страшно”, коментира търговецът Шарл Тутан.

Ограничават събиранията на хора в Нидерландия заради COVID-19

„Мисля, че е добре, трябва да позволим на хората да работят и да се върнат към нормалния си живот. Но трябва да се направи всичко възможно, за да не се разболяват”, каза интернет дизайнерът Емили Башуре.

В Германия също се наблюдава увеличаване на новите случаи на коронавирус. Само за последното денонощие са потвърдени над 1500 случая. Канцлерът Ангела Меркел призова хората да спазват всички правила.

Великобритания започва масово тестване за COVID-19

„Намираме се в средата на пандемията. Вирусът е тук, въпреки че невидим. Все още няма ваксина, нито лечение. Виждаме, че увеличаващата се мобилност и повечето контакти между хората водят до повече нови случаи”, поясни тя.

Папа Франциск призова богатите държави да не се запасяват с ваксина срещу COVID-19.

„Ще бъде тъжно, ако ваксината се превърне в приоритет на дадена държава”, смята той.

Броят на заразените в глобален мащаб наближава 22 милиона, а на смъртните случаи - 772 000.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.